Sıkça Sorulan Sorular

1.Staj Evraklarımı ne zaman teslim etmeliyim?
-Staj evraklarını en az 10 iş günü öncesinde Staj ve Kariyer Merkezi’ne teslim etmeniz gerekmektedir.

2.Staj yaparken kaç gün devamsızlık hakkım var?
-İzinsiz, mazaretsiz 3 gün üstüste veya staj süresinin yüzde 10’u oranında devamsızlık yapan öğrencinin stajına son verilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal hakkı doğmaz.

3.Staj yaparken raporlu olduğum günleri nasıl tamamlarım?
-Sağlık sorunu nedeni ile stajını iptal etmek isteyen öğrenciler bu durumu rapor ile belgelendirmek zorundadır. Staj süresi içerisinde herhangi bir sağlık sorunu ile rapor alan öğrenciler, rapor aldığı günün bitiminden sonraki ilk iş günü içerisinde bu durumu MYO için Staj Birimi’ne, Fakülte için ilgili Bölümün Staj Komisyonuna bildirmek zorundadırlar. Staj süresi içinde alınan rapor gün sayısı staj sonuna eklenir, ancak bu süre toplam sürenin yarısını geçemez. Rapor süresi 15 gün ve daha fazla olan öğrencilerin stajları iptal edilecektir.

4.Stajımı ikiye bölebilir miyim?
-Stajınız bölünemez. Staja başladığınız tarihten itibaren ara vermeden 30 iş gününü tamamlamanız gerekmektedir.

5.Stajımı şehir dışında yapabilir miyim?
-Stajınızı şehir dışında yapabilirsiniz.

6.Yatay geçişle bu üniversiteye geldim. Bir önceki üniversitemde yaptığım staj kabul edilir mi?
-Staj muafiyeti için başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru yapabilmeniz için, bir önceki üniversiteniz staj defterinizin fotokopisinin her sayfaya aslı gibidir damgası basılarak teslim alınmalıdır. Staj başvuru evraklarının arasında yer alan öğrenci staj sicil formu ile birlikte Staj ve Kariyer Merkezi’ne teslim edilir.

7.Stajım sırasında sigortam üniversitem tarafından mı yapılır?
-30 iş günü zorunlu stajını gören öğrencinin kaza ve hastalık sigortası üniversite tarafından karşılanır.

8.Zorunlu stajımı hali hazırda çalıştığım kurumda yapabilir miyim?
-Zorunlu stajınızı çalıştığınız kurumda yapabilirsiniz.

9.Zorunlu stajım sırasında maaş alıyor muyum?
-Zorunlu stajınızı yapacağınız firmalar ile değişiklik göstermektedir.

10.Herhangi bir problemde staj yerimi değiştirebilir miyim?
-Staj tarihiniz başlamadan önce stajınızı iptal edebilir ya da staj yerinizi değiştirebilirsiniz. Eğer stajınız başlamış ve herhangi bir sebepten ötürü iptal etmek istiyorsanız İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörlüğü’ne konuyla ilgili sorunlarınızı belirten bir dilekçe yazmanız ve sonucunu beklemeniz gerekmektedir.

11.Stajımı hangi kurumda yapabilirim?
-Stajınızı bölüm ya da programınız ile ilgili olan herhangi bir kurumda yapabilirsiniz.

12.Bu yıl staj yapmasam olur mu?
-1.Sınıf eğitimini tamamlayan öğrenciler, içinde bulundukları yaz döneminde (final sınavlarından sonra) veya 2. Sınıfın yaz döneminde stajlarını yapabilirler. Yalnızca 2. Sınıf öğrencileri dönem içerisinde staj yapabilirler. Öğrencilerin dönem içinde staj yapabilmeleri için 3 iş günlerinde derslerinin olmaması gerekmektedir.

13.Staja istediğim tarihte başlayabilir miyim?
-Staj ve Kariyer Merkezi tarafından belirlenen tarihler arasında staj yapabilirsiniz.

14.Zorunlu stajımı kaç gün yapacağım?
-Zorunlu stajınız 30 iş günü yapılmalıdır. (Cumartesi-Pazar hariç)

15.Dönem içinde staj yapabilir miyim?
-2. Sınıfa geçen öğrenciler güz ve bahar dönemi içerisinde 3 iş günü derslerinin olmaması durumunda staj görebilirler.

16.Doldurduğum staj evraklarımı kargo ile teslim edebilir miyim?
-Şehir dışında yaşıyorsanız tüm sorumluluğunu aldığınıza dair bir dilekçe ile evraklarınızı ya da defterinizi gönderebilirsiniz.

17.Staj defterimi hangi dilde doldurmam gerekiyor?
-Staj defter içerikleriniz bölüm ya da program öğretim görevlileriniz tarafından kontrol edilir. Defter içerikleriniz ve yazı dilinizi ilgili öğretim görevliniz ile netleştirmelisiniz.

18.Staj yerimi kendim bulamadım, acaba üniversite benim için staj yeri buluyor mu?
-Hub web sayfasında yer alan ilanlara başvuru yapabilirsiniz.

19.Boş staj formlarını nereden alabilirim?
-Staj formlarınızı, Hub web sayfasından staj hakkında sekmesinden ulaşabilirsiniz.